FAQ: Veelgestelde vragen

  Over Xpendy

 • Wie zijn jullie en wat doen jullie?
  Xpendy is een in 2019 opgerichte organisatie die consumenten helpt bij het opzeggen van hun abonnementen. We hebben één missie: jouw dagelijks leven vergemakkelijken, zodat je je snel weer kunt bezighouden met de écht belangrijke dingen.

  De opzegging van het abonnement gebeurt door middel van een standaard brief die de consument door middel van haar NAW-gegevens invult. Dit zijn gegevens zoals adres, e-mail en in sommige gevallen een klantnummer van het betreffende abonnement.

  We begrijpen dat het lastig kan zijn om abonnementen stop te zetten. Zeker als je, bijvoorbeeld vanwege een verhuizing, emigratie of overlijden van een naaste, meerdere abonnementen dient op te zeggen. Om het je eenvoudig te maken kun je gemakkelijk (meerdere) abonnementen stopzeggen met één klik op de knop. Je hoeft maar één keer je NAW-gegevens in te vullen en klikt vervolgens de diensten aan die je wilt stopzetten. Geen gedoe meer met lange wachttijden aan de telefoon of gesprekken met een sales medewerker die je probeert over te halen te blijven. Gemak dient de mens!
 • Ik heb een klacht over deze dienst
  Wat vervelend dat je een klacht hebt over onze dienst. We willen je graag helpen en je probleem oplossen. We zijn helaas niet telefonisch bereikbaar, maar je mag ons altijd een mail sturen. Je kunt ons bereiken via [email protected].
 • Kan ik zelf een organisatie toevoegen als deze er niet tussen staat?
  Staat een organisatie waar je je abonnement wilt opzeggen er nog niet tussen? Wat stom van ons! We zijn continu aan het verbeteren en het kan zijn dat er soms nog een organisatie mist. We ontvangen je feedback graag; dit mag je mailen naar [email protected]. We zullen de dienst vervolgens zo snel mogelijk op onze website plaatsen!
 • Wat zijn de reviews van Xpendy?
  We vinden het ontzettend belangrijk dat onze klanten blij met ons zijn. We vinden het dan ook super leuk als je een beoordeling achterlaat. Ook als je niet tevreden bent horen we dat graag; dan zullen we er alles aan doen om je te helpen. Ben je benieuwd naar wat anderen over Xpendy te zeggen hebben? De beoordelingen vind je op onze beoordelingspagina.

 • Hoe kan ik contact opnemen met Xpendy?
  Heb je een vraag, een klacht of feedback? Dan horen we het graag. Helaas zijn we niet telefonisch bereikbaar, maar je mag ons altijd een mail sturen. Dit mag je sturen naar [email protected].
 • Is Xpendy betrouwbaar?
  Xpendy is zeker betrouwbaar en biedt 100% klanttevredenheidsgarantie. Dit betekent dat wanneer Xpendy jouw opzegbrief niet kan afleveren, je het gehele bedrag terug krijgt. Als je vragen hebt kan je altijd contact opnemen met de klantenservice op [email protected].
 • Informatie over het proces van opzeggen

 • Hoe gaat het in zijn werk?
  We willen je alle moeite van het opzeggen van abonnementen zoveel mogelijk besparen. Daarom hoef je je abonnementen niet meer telefonisch op te zeggen, maar kun je dit via Xpendy eenvoudig en snel regelen:

  • Je klikt de dienst aan die je wilt opzeggen, bijvoorbeeld Basic Fit;
  • Vervolgens vul je je gegevens in. Automatisch worden deze gegevens in de standaardbrief ingevuld;
  • Je kiest de datum per wanneer je je abonnement wilt opzeggen. Ga je bijvoorbeeld verhuizen, dan kan het zijn dat de datum anders is dan de zo snel mogelijke datum. Wil je er zo snel mogelijk vanaf, dan kun je deze optie kiezen. Ook dit wordt automatisch ingevuld in de brief;
  • Mocht je aanvullende informatie willen geven, dan kun je dit er zelf nog bij typen. Dit is optioneel;
  • Klik op ‘Basic Fit opzeggen’ en je wordt doorverwezen naar de betalingsprocedure. Hier dien je tevens je digitale handtekening te zetten.

  Mocht je meerdere abonnementen gelijktijdig willen opzeggen, dan kun je door middel van het plusje een dienst toevoegen. De brieven zijn dan hetzelfde; afgezien van de dienstnaam. Makkelijker wordt het niet!
 • Hoe stel ik een opzeggingsbrief op?
  Wanneer je je abonnement opzegt via Xpendy, hoef je zelf geen opzeggingsbrief op te stellen; dit hebben wij al voor je gedaan. Wel vragen we je om je adresgegevens, naam en – in sommige gevallen – je klantnummer in te vullen, zodat we dit mee kunnen nemen in de brief.
 • Hoe kan ik mijn brief ondertekenen?
  De opzeggingsbrief dien je te ondertekenen om de opzegging rechtsgeldig te maken. Ook online kun je brieven ondertekenen; dit kan door middel van een digitale handtekening. Bij Xpendy wordt automatisch een digitale handtekening aangemaakt bij het genereren van je opzegbrief.
 • Hoe weet de organisatie dat de brief écht van mij is?
  Om de beëindiging te kunnen realiseren, hebben we een aantal persoonsgegevens van je nodig en in sommige gevallen een klantnummer. Ook wordt er bij Xpendy automatisch een digitale handtekening aangemaakt bij het genereren van je opzegbrief.
 • Ben ik verzekerd bij jullie?
  We vinden het belangrijk dat jouw opzegging te allen tijde heelhuids aankomt bij de organisatie. Echter kunnen we deze garantie niet 100% geven, aangezien we hierin afhankelijk zijn van PostNL. Om jou tóch die extra zekerheid te bieden, versturen we de opzeggingsbrieven aangetekend. Een aangetekende zending is verzekerd tot €50,00 en je ontvangt van ons direct na het versturen van je opzegging een bevestigingsmail met de Track and Trace code en exacte datum en tijdstip van verzenden. Je kunt zo je brief volgen en krijgt ook een bevestiging zodra de brief is bezorgd (inclusief handtekening van de ontvanger). Deze bevestigingsmail kun je gebruiken als bewijs van opzegging, mocht de zending niet arriveren en je abonnement alsnog doorloopt.
 • Waarom kan ik de opzeggingsbrief niet downloaden?
  Het kan zijn dat je de opzeggingsbrief niet kunt downloaden omdat je geen (recente versie van) Adobe Acrobat Reader hebt. De meest recente versie kun je hier downloaden. Mocht je deze versie gedownload hebben en nog steeds problemen ervaren, dan kun je een mail sturen naar [email protected].
 • Waarom per brief opzeggen en niet telefonisch?
  Een abonnement opzeggen is vandaag de dag lang niet zo gemakkelijk meer. Organisaties maken het jou als consument lastig door obstakels in te zetten zodat veel mensen in het beëindigingsproces afhaken. Zo krijg je vaak, na een lange telefonische wachtrij, een sales medewerker aan de lijn die je bergen vragen stelt en je probeert over te halen om tóch wat langer klant te blijven. Naast dat dit proces tijdrovend is, is in sommige gevallen de overtuigingskracht zo groot, dat 9/10 klanten alsnog besluiten om klant te blijven.
 • Algemene vragen over het opzeggen van abonnementen

 • Hoe zeg ik mijn abonnement/lidmaatschap op?
  Welk abonnement of lidmaatschap je ook wilt opzeggen; bij Xpendy kun je het eenvoudig regelen! Je kiest de aanbieder, vult je gegevens in en wij zorgen ervoor dat de opzeggingsbrief klaargemaakt en verstuurd wordt. We versturen je brief aangetekend, zodat je verzekerd bent en je de brief kunt volgen met een Track and Trace code.
 • Wanneer kan ik mijn abonnement opzeggen?
  In principe kun je ieder abonnement opzeggen wanneer jij wilt. Echter dien je hierin wel rekening te houden met de opzegtermijn. De opzegtermijn kan per organisatie verschillen. Tijdens de opzegtermijn vinden er nog wel betalingen plaats.
 • Wat is de opzegtermijn van een abonnement?
  De meeste organisaties hebben een opzegtermijn van één maand; echter zijn er ook organisaties, zoals goede doelen, waar geen opzegtermijn aan hangt. Zelf hoef je dit niet meer uit te zoeken; dat hebben wij al voor je gedaan! Bij iedere organisatie lichten we op de opzegpagina toe wat de opzegtermijn is; hier hoef je je dus geen zorgen over te maken.
 • Waar kan ik mijn klantnummer vinden?
  In sommige gevallen is een klantnummer noodzakelijk om de opzegging rond te maken. Je klantnummer kun je veelal terugvinden op een factuur of in een online accountomgeving.
 • Ik ben op zoek naar een voorbeeldbrief om mijn abonnement op te zeggen
  Je hoeft het wiel echt niet altijd opnieuw uit te vinden. Om het gemakkelijk voor je te maken je abonnementen op te zeggen, hebben we een standaardbrief voor je opgesteld die je voor iedere organisatie kunt gebruiken. Het enige wat je nog hoeft te doen, is je eigen gegevens in te vullen, de datum per wanneer je het abonnement wilt beëindigen en eventueel je klantnummer. Je kunt de standaardbrief downloaden, invullen, afdrukken en zelf versturen, maar je kunt er ook voor kiezen om het door ons te laten doen. Dat scheelt je weer een ritje naar het postkantoor!
 • Hebben jullie een voorbeeldbrief om je abonnement in het Engels op te zeggen?
  Ja, we bieden een voorbeeldbrief voor het opzeggen van uw abonnement in het Engels. Ook hebben we voorbeeldbrieven voor Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Polen, Turkije, Zweden, Finland, Noorwegen, Denemarken, Australië, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten van Amerika, Ierland, Portugal en Zwitserland.
 • Kan ik mijn abonnement opzeggen per brief?
  Je kunt je abonnementen zeker opzeggen per brief. Dit gaat vele malen sneller dan telefonisch en is voor veel mensen ook fijner, aangezien je dan niet het risico loopt dat je overgehaald wordt om klant te blijven. Je kunt zelf een brief schrijven en opsturen, maar bij Xpendy kunnen we jou hierin ontzorgen. Het enige wat we van je nodig hebben zijn je adresgegevens en de opzeggingsdatum; wij regelen de rest! We zorgen ervoor dat jouw opzeggingsbrief aangetekend verstuurd wordt, zodat je je brief kunt volgen en je verzekerd bent tot €50,00. Bijkomend voordeel: je kunt meerdere abonnementen tegelijk opzeggen!
 • Kan ik de status van mijn opzegging ergens inzien?
  Nadat je de opzegging en de betaling hebt afgerond, gaan wij achter de schermen voor je aan de slag. We drukken je brief af, pakken hem in en versturen het aangetekend naar de betreffende organisatie. Zodra de brief gepost is, sturen we jou een bevestiging van verzenden per e-mail. In deze e-mail vind je de exacte datum en het tijdstip waarop de brief verstuurd is, inclusief een Track and Trace code. Deze Track and Trace code geeft jou de mogelijkheid om je opzeggingsbrief te volgen. Zodra de brief bezorgd is, ontvang je een bezorgbevestiging inclusief een handtekening van de persoon die de brief heeft aangenomen.
 • Krijg ik een bevestiging van de opzegging van een abonnement?
  Vanuit Xpendy word je zo goed mogelijk op de hoogte gehouden van de opzegging van je abonnement. Je ontvangt een verzendbevestiging met Track and Trace code zodra de brief is verstuurd en krijgt een ontvangstbevestiging inclusief handtekening van de ontvanger. Zo weet je of je opzegging goed is aangekomen. Het daadwerkelijk opzeggen in het systeem ligt bij de organisatie zelf en hier hebben wij helaas geen invloed op. Mocht het onwaarschijnlijke zich voordoen en de beëindiging van het abonnement niet goed zijn doorgekomen, dan kun je het beste direct contact opnemen met de organisatie waar je abonnee bent om dit alsnog te regelen. Dit heeft in principe geen nare gevolgen: je hebt namelijk een verzend- en ontvangstbewijs van de eerder verstuurde brief.
 • Abonnementen opzeggen in specifieke situaties

 • Ik ga verhuizen. Hoe zeg ik mijn abonnementen snel en simpel op?
  Wat leuk dat je gaat verhuizen! We wensen je veel succes met de verhuizing. Om wat tijd te besparen, kun je via ons je abonnementen in één keer opzeggen. We hebben alleen maar je adresgegevens, e-mail en in sommige gevallen klantnummer nodig, en wij regelen de rest. Zo kun jij gauw weer aan de slag met het inpakken van verhuisdozen!
 • Kan ik mijn abonnementen meenemen naar mijn nieuwe adres?
  Je kunt je abonnementen in principe allemaal meenemen naar je nieuwe adres. Wat hierin wel belangrijk is, is dat je je adres wijzigt. Mocht je toch een aantal abonnementen willen stopzetten, dan kunnen wij dit zonder enige moeite voor je regelen!
 • Als ik overstap naar een andere leverancier, kan ik dan mijn oude abonnement laten overlopen?
  Of je kunt overstappen van de ene leverancier naar de ander, hangt af van het contract dat je met je huidige leverancier hebt afgesproken. Bekijk dit dus goed voordat je stappen onderneemt; in sommige gevallen moet je namelijk een opzegvergoeding betalen als je overstapt, en die is niet altijd even voordelig. Wanneer je overstapt, kun je je oude abonnement niet laten overlopen; je dient écht een nieuw contract af te sluiten. Zo dien je dus ook je oude abonnement zelf stop te zetten. Wij kunnen je hier bij helpen; we hebben alleen je adresgegevens, e-mail en eventueel en klantnummer nodig, en we regelen het voor je!
 • Ik ga emigreren. Hoe zeg ik mijn abonnementen snel en simpel op?
  Bij een emigratie komen een hoop zaken kijken; ook een hoop zaken waar je wellicht niet direct bij stil stond. Om je op het gebied van contracten te kunnen ondersteunen en je hierin te ontzorgen, kunnen wij jouw abonnementen voor je opzeggen. We hebben alleen je adresgegevens, e-mail en waar noodzakelijk je klantnummer nodig, en wij regelen de rest! We zorgen ervoor dat de opzeggingsbrieven aangetekend verstuurd worden naar de organisaties waar jij lid van bent. Zo kun jij je optimaal focussen op alle andere belangrijke zaken!
 • Hoe zeg ik abonnementen op bij overlijden?
  Gecondoleerd met het verlies; we wensen je ontzettend veel kracht toe in deze moeilijke periode. We kunnen ons zo voorstellen dat het opzeggen van abonnementen op dit moment wel het laatste is waar je aan wilt denken. We willen je graag helpen, zodat je dit niet allemaal alleen hoeft te doen. Via onze service hebben we alleen de adresgegevens en een eventueel e-mail adres of klantnummer nodig; wij zorgen ervoor dat alles voor je geregeld wordt.
 • Kan ik mijn abonnement na prijsverhoging stopzetten?
  Natuurlijk kan dat. Iedere reden die je hebt om je abonnement stop te zetten, is een gegronde reden. Je kunt je abonnement zelf opzeggen, maar wij kunnen dat ook voor je doen. Het enige wat we van je nodig hebben is je adres, e-mail en eventueel een klantnummer; wij regelen dat je abonnement opgezegd wordt.
 • Kan ik bij het overzetten van mijn provider mijn telefoonnummer behouden?
  Het is mogelijk om, als je overstapt van een provider naar een andere, je telefoonnummer te behouden. Echter dien je dit wel zelf voor de overstap aan te vragen. Dit kun je regelen bij je provider; de meeste providers hebben hier een online functie voor.
 • Juridische vragen met betrekking tot het opzeggen van abonnementen

 • Wat zijn de voorwaarden van het opzeggen van abonnementen?
  De voorwaarden hangen erg af van het type abonnement en de organisatie waar je abonnee bent. Zo heeft de ene organisatie geen opzegtermijn, en de andere organisatie een opzegtermijn van twee maanden. We vinden het belangrijk dat je goed op de hoogte bent, dus mocht je vragen hebben met betrekking tot de voorwaarden van een specifiek abonnement, dan adviseren we je om de voorwaarden van de organisatie zelf door te nemen.

  Mocht je meer informatie over Xpendy willen weten, dan kun je onze algemene voorwaarden doornemen. Neem gerust contact met ons op als je hier vragen over hebt. Wij zijn per mail bereikbaar via [email protected].
 • In hoeverre verschillen de voorwaarden van het opzeggen van abonnementen per dienst?
  De voorwaarden hangen erg af van het type abonnement en de organisatie waar je abonnee bent. Zo heeft de ene organisatie geen opzegtermijn, en de andere organisatie een opzegtermijn van twee maanden. We vinden het belangrijk dat je goed op de hoogte bent, dus mocht je vragen hebben met betrekking tot de voorwaarden van een specifiek abonnement, dan adviseren we je om de voorwaarden van de organisatie zelf door te nemen.
 • Is een abonnement opzeggen per brief rechtsgeldig?
  Opzeggen per brief is rechtsgeldig. Het enige wat je dient te kunnen bewijzen, is dat de opzegging bij de aanbieder is aangekomen. Om je die zekerheid te kunnen bieden, ontvang je van ons een bevestigingsmail met hierin de exacte tijd en datum van verzenden en een Track and Trace code. Zodra de brief bezorgd is, ontvang je ook een ontvangstbewijs met handtekening van de ontvanger. Deze mails kun je dus ter bewijs bewaren, mocht dit nodig zijn.
 • Is een elektronische handtekening rechtsgeldig?
  Een elektronische handtekening heeft vandaag de dag dezelfde rechtsgevolgen als een handgeschreven handtekening. Dit betekent dat elektronische contracten en overeenkomsten juridisch mogelijk zijn. Wanneer je via Xpendy je opzegging van een bepaald abonnement voltooid, wordt er automatisch een digitale handtekening gegenereerd. Deze handtekening is rechtsgeldig.
 • Kan ik mijn abonnement eerder opzeggen, bijvoorbeeld voor einde contract?
  Dit is zeker mogelijk; in principe kun je jouw contracten opzeggen wanneer je wilt. Het kan echter zijn dat je een abonnement hebt afgesloten voor een jaar of een aantal jaren en hier bijvoorbeeld een premiekorting op hebt gekregen. Zeg je het abonnement dan eerder op, dan is er in veel gevallen sprake van een opzegvergoeding die je de organisatie waar je abonnee bent moet betalen. Hier dien je wel rekening mee te houden. Ook dien je er rekening mee te houden dat er in veel gevallen een opzegtermijn geldt. Deze is vaak niet langer dan drie maanden – in de meeste gevallen betreft het één maand opzegtermijn. Deze informatie lichten we ook toe op de specifieke opzegpagina’s.
 • Kan ik een abonnement opzeggen dat nog niet is ingegaan?
  Een abonnement aanvragen werkt eigenlijk hetzelfde als het kopen van een product. Als je een artikel koopt in een winkel, heb je ook 14 dagen bedenktijd. Dit geldt ook voor abonnementen. Je kunt binnen 14 dagen je abonnement kosteloos beëindigen. Eventuele kosten die gemaakt zijn krijg je dan teruggestort. We adviseren dit wel rechtstreeks bij de aanbieder te regelen.
 • Kan ik een doorlopend abonnement opzeggen?
  Natuurlijk; ook doorlopende abonnementen voor onbepaalde tijd kun je opzeggen. Ook hier dien je rekening te houden met een opzegtermijn, welke verschilt per aanbieder. Deze informatie lichten we ook toe op de specifieke opzegpagina’s.
 • Ik heb een abonnement voor meerdere jaren met korting afgesloten. Kan ik dit abonnement vroegtijdig opzeggen?
  Natuurlijk; in principe kun je jouw contracten opzeggen wanneer je wilt. Waar je wel rekening mee dient te houden, is een eventuele opzegvergoeding. De kans is namelijk groot dat je een meerjarig contract hebt afgesloten zodat je een bepaalde korting op bijvoorbeeld maandelijkse premie kreeg. Beëindig je het contract voordat deze jaren voorbij zijn – en stap je ook nog eens over naar een concurrent, dan brengt de aanbieder vaak een opzegvergoeding in rekening.
 • Kan ik mijn opzegbrief nog annuleren (herroepingsrecht)?
  Het herroepingsrecht voor consumenten houdt in dat u een overeenkomst die tot stand is gekomen via het internet, per telefoon of op straat, binnen 14 dagen zonder opgave van redenen kunt annuleren. Dit geldt voor de aanvraag van een contract, maar ook zeker voor de opzegging van een contract. Mocht je een opzegging willen herroepen, dan vragen we je dit zo snel mogelijk aan ons te laten weten via [email protected]. Mochten we de brief nog niet verzonden hebben, dan kunnen we deze direct annuleren en de betaling terugstorten. Mochten wij de brief al verstuurd hebben, dan adviseren we je om direct contact op te nemen met de organisatie waar je abonnee bent geworden.

  Belangrijk: vermeld het e-mailadres waarmee u de bestelling plaatste, zodat wij alle gegevens snel terug kunnen halen en sneller kunnen handelen.
 • Vragen met betrekking tot betalingen

 • Incassokosten
  Bij het niet voldoen van een betaling ga je akkoord met €40,- incassokosten. Indien je zonder overleg je overboeking storneert dan kan het zijn dat wij, na verschillende herinneringen, uiteindelijk 40,- euro aan aanmaningskosten in rekening brengen.
 • Op welke manieren kan ik betalen bij Xpendy?
  Op dit moment kun je bij Xpendy betalen via een automatische incasso.
 • Hoeveel kost het om een abonnement op te zeggen?
  Voor de opzegging van je abonnement(en) betaal je €29,95 inclusief BTW. Dit is de prijs van één opzegging.
 • Kan ik een abonnement gratis opzeggen?
  Bij Xpendy kun je je abonnementen niet gratis opzeggen. Wel kun je onze voorbeeldbrief voor een opzegging downloaden en deze zelf versturen. Echter heb je dan zelf ook te maken met de verzendkosten en de bijkomende tijd en moeite.
 • Krijg ik restitutie als ik een abonnement eerder opzeg?
  Restitutie bij opzegging is erg afhankelijk van de organisatie en het type abonnement dat je wilt opzeggen. Hier durven we je dan ook niet in te adviseren. Mocht je hier graag een antwoord op willen, dan adviseren we je om rechtstreeks contact op te nemen met de organisatie waar je abonnee bent.
 • Hoeveel kost het om een voorbeeldbrief te downloaden?
  De voorbeeldbrief downloaden is gratis; deze brief kun je voor jezelf gebruiken en in- en aanvullen.

Staat uw vraag er niet bij? Neem gerust contact op via [email protected].

Over ons

Xpendy, opgericht in 2019, is een Europese organisatie die consumenten helpt met het opzeggen van hun abonnementen en/of contracten. Bij Xpendy hebben we één missie: jouw dagelijks leven vergemakkelijken zodat je je snel weer kunt bezighouden met de écht belangrijke dingen.